Досъдебното производство за мистериозната смърт на 22-годишния Живко Пенкин от Съединение е спряно, научи „24 часа“. От пловдивската окръжна прокуратура обясниха, че засега са изчерпани всички процесуални възможности. Разследването е продължило 5 г., но виновниците за фаталния край на младежа не са открити. Делото може да тръгне пак при поява на нови обстоятелства.

Живко бе намерен мъртъв на 4 март 2014 г. на стадиона в родния си град, който е само на 500 метра от дома му. Според патолозите той е удрян жестоко по главата, загубил е съзнание и е паднал по очи в гьол, дълбок 10-15 см. Починал е от удавяне.

„Съпругата ми не успя да преодолее загубата на Живко и да дочака залавянето на извършителите. Тя издъхна наскоро от инфаркт“, каза бащата на жертвата Стоян Пенкин. Той е видял за последно жив сина си на 3 март 2014 г. вечерта. Около 23, 30 часа пред къщата спрели две коли. Родителят чул някой да вика Живко по име. Надникнал през прозореца и видял мъж с шапка на главата. Минути по-късно Пенкин-младши излязъл по домашни дрехи, като носел възглавницата си. Криминалистите смятат, че в нея вероятно е имало дрога и младежът е бил пребит заради неуредени сметки с дилъри. Стоян Пенкин твърди, че виновниците са кончината на сина му са от Съединение. Доказателства срещу тях обаче не са събрани. По време на разследването единият отказал да мине на детектор на лъжата, което според бащата е ясен знак за съпричастност с престъплението.

„Все още не сме загубили надежда, че тези, които имат пръст за смъртта на Живко, ще бъдат изправени на съд“, заяви сестрата Яна Ковачева. Близките почитат паметта на младежа всяка година на 4 март, когато е открит трупът му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar