Случаят със самоубилия се старши лейтенант Тодор Манчев продължава да разбунва духовете. От днес разследването вече е поето от Военно-окръжната прокуратура в София.

„Предстои извършването на множество процесуални действия с оглед осигуряване на пълно, законосъобразно и ефективно разследване“, съобщават от прокуратурата.

Към момента досъдебното производство е под специален надзор на Върховната касационна и на Военно-апелативната прокуратури.

Трагедията се разигра на 19 юли. Ст. лейтенант Тодор Манчев се е самоубил в стаята си. През деня е участвал в учение на военния полигон „Ново село“ край Сливен. Колегите му го търсили часове наред, докато най-накрая го намерили зад заключена врата в спално помещение.

Часове след това стана ясно, че Манчев е участвал в логистиката на учението, при което военни нахлуха в цех до пловдивското село Чешнегирово и уплашиха до смърт работещите там. Една от версиите беше, че му била вменена вина за инцидента, която той не могъл да понесе, но тя бе опровергана.

Манчев бе погребан в родното си село Дебръщица, Пазарджишко. Той очаквал дете от бременната си годеница, с която трябвало да се бракосъчетаят на 20 август.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar