Собственикът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обяви, че е станал жертва на престъпление, свързано с един от неговите автомобили „Ламборгини“. Във Фейсбук той твърди, че това нямало как да стане без участието на държавни институции.

„Искам да ви споделя за едно престъпление, на което станах жертва, и което мисля че няма как да се получи без участието на държавни институции. Брутално е и може да се случи на всеки от вас явно. Имам една кола, която не карам много – Ламборгини. Не съм я карал от повече от година. При опит мой служител да поднови гражданската й отговорност, научава, че тази кола не е моя от 19-ти януари. Собственост е на испански гражданин и е дерегистрирана в КАТ. В КАТ дори твърдят, че аз лично съм бил я дерегистрирал. Като го чух ми прозвуча съвършено невероятно, но е факт“, написа той в социалната мрежа.

Той нямал никаква идея как изобщо може да се случи това, след като и големия, и малкия талон не са излизали от касата му. Пенчев твърди, че и в КАТ, и в прокуратурата имало копия на тези документи, „защото преди време имах прокурорска проверка във връзка с някаква акция за проверяване на скъпи коли“.

„Всъщност и застрахователите ги имат. Но представям си какво щеше да ми се случи, ако бях излязъл с тази кола – спира ме полицай и ме арестува за кражба на кола“, посочва още бизнесменът.

Той информира, че е пуснал жалба в полицията и се надявал да се разкрият разбойниците. „Все пак имат запис на камерите в КАТ и може да се види кой е дерегистрирал. А дотогава да внимаваме да не ни арестуват за кражба на собствените ни коли. Сега се замислям, че прехвърлянето на кола, освен нотариална сделка, изисква и процедура в КАТ. А прехвърлянето на имоти, акции и други подобни е дори по-лесно“, написа Ивайло Пенчев във Фейсбук.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar