Смъртта на шефа на КАТ-Казанлък Тодор Николов се превърна в мистерия, след като прокуратурата и МВР се оплетоха в обясненията си. След две денонощия в неизвестност в петък той бе открит мъртъв, прострелян в колата си, близо до казанлъшкото село Бузовград.

Първоначалната версия бе за самоубийство. Нещата обаче се заплетоха, след като различни представители на обвинението и полицията по-късно минаха от версията за чисто самоубийство към разследване на открити на метри от колата незаконен револвер, боеприпаси, малки пачки с пари и тайнствен свитък, приличен на тефтерче. Според разследващи те може да насочат към корупционни схеми. Основната версия, по която разследващите работят, продължава да е самоубийство, но се проверявало и склоняване към самоубийство.

Намерените в близост до колата вещи могат да се приемат като индикации за корупционни практики в Пътна полиция, заяви районният прокурор Таня Димитрова пред Нова телевизия в събота. Все още няма събрани доказателства дали и други полицаи са евентуално замесени. Дали е имало такива практики, кой е бил замесен в тях и какво е пишело в тефтерчето, тепърва щяло да става ясно.

Според Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, Тодор Николов е сложил край на живота си със служебното си оръжие – пистолет „Макаров“. Пистолетът е бил в ръката му. В автомобила е намерена една-единствена гилза. На този етап няма как да знаем какви са точно причините, заяви още той. Каква е връзката на намерените наоколо вещи със самото прострелване, на този етап не може да кажем, но това е една обективна находка, каза още окръжният прокурор. Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи също не може да се каже, преди да приключи разследването.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar