В САЩ 81-годишен престъпник, който прекарал 50 години зад решетките, извършил нов грабеж, за да се върне в затвора, съобщи Fox News.

Робърт Кребс бил освободен в края на 2017 г. Шест месеца по-късно бившият пандизчия отишъл в офиса на кредитен кооператив и поискал наличните пари, заплашвайки с пневматичен пистолет. След като получи 8400 долара, мъжът се върнал в хотела, където бил задържан.

Престъпникът признал, че нарочно извършил грабежа, за да се върне отново зад решетките, защото 800-те долара социална помощ, която получавал, изобщо не му стигали.
Адвокатите на мъжа твърдят, че у него са открити симптоми на Алцхаймер. Прегледалият го невропсихолог направил заключението, че той не е в състояние да застане пред съда. Но други двама специалисти опровергаха това заключение.

Кребс бил осъден на три години затвор за кражбата на 72 000 от банка в щата Илинойс през 1966 г. и на още три десетилетия за ограбване на банка във Флорида през 1981 г. Отделно престъпникът прекарал 17 години зад решетките заради кражба в щата Аризона.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar