Започва вътрешна проверка на всички служители в Държавен фонд „Земеделие“, разпоредена от новия директор Васил Грудев.  Само трима от 23-ма директори на дирекции са се явили на работа в петък, когато Васил Грудев пое ДФ „Земеделие“ от подалия оставка Живко Живков. Всички останали 20 се оказали в отпуск или болничен.

„Напрежението в структурата на ДФ „Земеделие“ е изиграло роля на катализатор на голяма доза стрес у служителите. Днес, за радост, мога да кажа, че вече всички са на работа“, коментира Васил Грудев, изп. директор на ДФ „Земеделие“.

Грудев разказва, че ще разпореди проверка на всички над 1500 служители на Фонда. Ще се проверяват доходите, имотите им, както и дали имат обвързаност с получатели на евросредства. Новият директор твърди, че има данни за експерти, които участват в корупционни практики.

„Имам определени съмнения, те ще бъдат изследвани. И там, където има данни за демонстрация или наличие на така материални придобивки, които не могат да отговарят и няма как да бъдат свързвани с един държавен служител. Няма да допусна такъв тип поведение да уронва имиджа на институцията“, категоричен беше Грудев. Миналата седмица прокуратурата повдигна обвинение на петима служители на Фонда. Един от задържани е с крупни авоари и брониран автомобил.

Сред тях е бившият заместник-изпълнителен директор Калоян Костадинов. За всички има подозрения, че са свързани с алкохолния бос Миню Стайков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar