Адв. Йордан Давчев е подал молби за отлагане на дела с негово участие в следващите няколко седмици, научи „Марица“ от свои източници.

Причината е трагедията с 18-годишния му син Теодор, който почина след травма в УМБАЛ „Св. Георги“ в града под тепетата, както медията ни първа писа.

Адв. Давчев твърди, че смъртта е резултат от лекарска грешка и е сезирал прокуратурата. Разследването ще трябва да установи причината за леталния изход.

Топ юристът и съпругата му са съкрушен от случилото се и напълно нормално е той да пожелае да подаде молби за отлагане на дела с негово участие в близките дни.

Първото е свързано с трагедията с два трупа край Кадиево. Делото срещу Петър Маринашки, шофирал БМВ-то, в което загинаха младежите Тодор Бараков и Виктор Василев, трябваше да се изправи пред магистратите в два поредни дни – утре и в петък, когато щеше да се даде старт на разпита на свидетели и вещи лица по общия ред.

Давчев е подал молба за отлагане на делото. „Марица“ научи, че такива молби са постъпили и от няколко души, страни по делото. Така то няма да се състои и всъщност случилото се в семейството на топ адвоката не се явява единствена причина за разсрочване.

Очаква се делото да се гледа след средата на октомври, в присъствието на адв. Давчев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar