Четиримесечно бебе загина на място при тежка катастрофа на околовръстния път на Елхово. В сливенската болница с опасност за живота са настанени майката, румънска гражданка и другото ѝ дете. Шест часа трафикът от и за граничен пункт Лесово бе пренасочван по обходни маршрути.

Катастрофата е станала малко след 8 часа сутринта. По неизвестни засега причини са се сблъскали странично тир с турска регистрация и джип с италианска регистрация. От удара пътуващите в джипа са изхвърчали от колата.

По неофициална информация 28-годишната жена е пътувала на задната седалка с 4-месечното си бебе и 3-годишното си момче. Пострадалите веднага са откарани в ямболската болница. Мъжът, турски гражданин, шофирал леката кола, е прегледан на място. Той е отказал да бъде откаран в болница.

„От направените лечебно-диагностични мероприятия се установи тежка политравма на майката и черепно-мозъчна травма на малкото дете. Създадохме организация с колегите от Спешно отделение в Сливен и осъществихме незабавно спешен транспорт за лечение на пациентите“, заяви д-р Валентин Вълчев, заместник-директор на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Ямбол.

Пострадалите при катастрофата са настанени в сливенската областна болница, поради липса на лекари в ямболското лечебно заведение. На детето предстои операция, а майката е в реанимация. И двамата са в тежко състояние, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Ямбол.

„Установено е, че единият автомобил – товарният автомобил, е навлязъл изцяло в лентата на лекия автомобил, но е установено и навлизане на лекия автомобил в противоположната лента. Тепърва се изясняват причините и конкретната отговорност на всеки от двамата водачи за предизвиканото пътнотранспортно произшествие“, каза още Милен Божидаров, прокурор от Окръжна прокуратура – Ямбол.

Шофьорът на товарния автомобил е задържан. Утре се очаква да му бъде повдигнато обвинение.

Репортер: Румяна Стефанова

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar