Приключи разследването за каналджийство срещу тримата сирийски граждани, причинили катастрофата с автобус с 47 мигранти в Бургас миналата година. При нея загинаха двама полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев.

Шофьорът Омар Аднан и неговите двама съучастници вече са предадени на съд. Делото започва в средата на април. Обвиненията, които ще се разглеждат са за незаконното подпомагане на мигранти, рисково шофиране, неподчинението на полицейски служители и фалшивите регистрационни табели на автобуса.

16 полицаи са извършили нарушения във връзка с катастрофата с мигранти в Бургас

„По-сложното беше относно установяването на самоличността на лицата и реалната възраст на извършителите на деянията, което доведе до необходимостта от използването на способите на международното сътрудничество. Специфика имаше по отношение на експертизите, които бяха назначени в хода на досъдебното производство. По отношение на другото производство, което се води за смъртта на двамата полицейски служители, то е от компетентността на Окръжна прокуратура. Това дело също е на финален етап изчаква се автотехническата експертиза“, обясни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar