62-годишен, подсъдим за жестокото убийство на баща си в ихтиманското село Живково, преби зверски свидетел срещу него и се кри 7 дни, преди да бъде заловен от МВР.

На 16 ноември 2016 г. Любомир Ечев убил баща си със секач за бетон. нанесъл му 13 удара по главата и тялото. После опаковал трупа в найлон и го натоварил в семейния трабант, за да го изхвърли.

Мъжът е с психични отклонения, но според експерти може да носи отговорност. През март м.г. Софийският апелативен съд го пуснал под домашен арест.

Съседи разказаха пред „24 часа“, че оттогава Ечев постоянно ги заплашвал, пишел и писма.

„Съобщили сме на прокуратурата, но получихме откази за следствено дело поради липса на престъпление“, твърдят хора от селото. Те молят за анонимност, защото се страхуват за живота си. Говорителката на окръжната прокуратура не бе открита за коментар.

На 20 юни Ечев нарушил забраната да напуска дома си и нападнал с тръба Калин Миладинов – един от свидетелите срещу него. Пребил го жестоко и избягал. 4 дни по-късно деца от селото случайно го засекли в гората. Мъжът бил въоражен с пушка. Казал на малчуганите да предупредят Калин, Пепи и Таня, че ще ги убие, разказват в селото. Тримата са свидетели по делото срещу него в Софийския окръжен съд.

Ечев бе заловен от полицията вчера следобед. Той е арестуван при обход между общините Самоков и Ихтиман. Ечев толкова се изненадал при вида на полицаите, че не могъл да окаже съпротива. Той е задържан за 72 часа с постановление на окръжната прокуратура. За днес е насрочено заседание срещу него по делото за убийството. (24часа)

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar