Лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ заяви в „Лице в лице“, че не се притеснява от проверката на КПКОНПИ срещу „СКАТ“ ООД, която е негова собственост. Според сигнал, изпратен до прокуратурата дружеството е купило имоти на занижени цени в к.к. „Слънчев бряг“ и Бургас.

„Прокуратурата ще проверява едни клевети и лъжи, които вървят от десетина години, за които съм поосъдил няколко клеветника и един вестник. Прокуратурата има право да провери, но от сега ви казвам, че ще удари на камък“, каза Симеонов.

Симеонов допълни, че не знае кой е подал сигнал срещу него, дори не се е запознал в детайл със съобщението на прокуратурата, а е научил от медиите.

„Това са сделки между фирми, това са сделки на телевизията – „СКАТ“ ООД, които досега са проверявани много пъти, минали са през много проверки. Това е стара, но претоплена манджа. Ще си търся правата, само да се докопам до сигнала. Прокуратурата, да влиза в такива детайли, не е много чистоплътно, но така са преценили – така са направили“, коментира лидерът на НФСБ.

Той допълни, че допуска проверката да е в отговор на неговия сигнал срещу министъра на туризма Николина Ангелкова. Симеонов заяви, че не се чувства притеснен, защото въпросните имоти са проверявани многократно.

„Фирмени сделки, Валери Симеонов няма никаква собственост в него, това си е собственост на фирмата. Собствеността на Валери Симеонов са две селски къщи – на баща ми и на майка ми и половин апартамент в „Меден рудник“ (б.р. квартал в Бургас). Не съм беден, бодат съм, но си насочвам парите за полезни работи“, допълни депутатът.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar