Прокуратурата в окръг Лос Анджелис, щата Калифорния, реши да не повдига срещу актьора Силвестър Сталоун обвинение в изнасилване, съобщи интернет таблоидът Ти Ем Зи.

Според изданието прокуратурата е сметнала показанията за вината на Сталоун за недостатъчни. Нито един от разпитаните свидетели не е съобщил нещо, което да подкрепя твърденията на жената, която се самообяви за потърпевша. Освен това давността за подобен тип престъпление е вече изтекла.

Пред декември 2017 година полицията в Санта Моника започна разследване срещу Сталоун по обвинения в изнасилване. Предполагаемата жертва, чието име не се съобщава, твърдеше, че актьорът я е насилил сексуално в собствения си офис в началото на 90-те.

Това не е първото подобно обвинение срещу Сталоун. През ноември 2017 година британският вестник „Дейли мейл“ публикува твърденията на жена, пожелала да остане анонимна, че холивудската звезда и неговият телохранител са използвали принуда, за да достигнат до интимен контакт с нея. Сталоун категорично отрече обвиненията. /ТАСС и БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar