Семейството на натровените деца от Кардам постоянно мени версиите си за инцидента. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Оказва се, че близките на починалото 9-годишно момченце отказват да дадат конкретна информация какво точно са яли децата и по този начин възпрепятстват разследването на случая.

Към момента е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще бъде извършена във Военномедицинската академия в София, тъй като от направената аутопсия на детето не могат да бъдат установени причините за смъртта му.

По-рано днес в медиите се появи информация, че една от версиите, по които се работи, е склоняване към самоубийство. За news.bg Илка Катрева от Апелативната прокуратура във Варна обясни, че това е стандартна процедура, за да може да се образува досъдебно производство. Водещата версия, по която се работи, продължава да бъде отравяне на децата.

Била е разпоредена и проверка на БАБХ в основното училище, където трите пострадали учат, за да се установи дали има и други отсъстващи деца със същите симптоми. Никой от техните съученици обаче няма подобни оплаквания, което означава, че най-вероятно децата не са се натровили в училището.

От прокуратурата са извели и останалите три деца от дома им. Те са настанени в болницата в Добрич. Началник на педиатрично отделение Йовчо Йовев обясни, че децата са здрави, но има прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания.

Стабилно е вече състоянието на двете момичета, които са във варненската болница.

Близки и съседи на многочленното семейство са категорични, че екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца.

Дядото на починалото момченце пък смята, че той носи вина за смъртта на внучето си, тъй като не е повикал личния лекар, а се е надявал на Бърза помощ.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar