С екретарката на бизнесмена Васил Божков – Йоана Чолакова, излиза на свобода срещу парична гаранция от 30 000 лева.

Апелативният специализиран съд потвърди решението на първоинстанционния и така сложи край на четиримесечния й арест. Чолакова е обвиняема по основното дело срещу Божков – за пране на пари и невнесени такси от хазарт, посочва БНР. Според адвоката й Владимир Манолов в невъзможността си да върне бизнесмена в България, прокуратурата е превърнала в заложници най-близките му хора и напомни, че в ареста са жената на Васил Божков – Елена Динева, близкият му приятел Славчо Марков и шефът на охраната му Веселин Балтов.

Потвърждавайки паричната гаранция на Йоана Чолакова, тричленният състав на Апелативния спецсъд записа, че цялото „престъпно сдружение“ около обвиняемия Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи само на показанията на бившия му съдружник Цветомир Найденов.

През март т.г. магистратите оставиха бившата сътрудничка на Васил Божков Йоана Чолакова за постоянно в ареста. Тя бе обвинена за участие в организираната престъпна група, занимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически ценности и сводничество, ръководена от Васил Божков.

Според прокуратурата, по данни на свидетеля Цветомир Найденов, който е бивш съдружник на Божков в хазартния бизнес, Чолакова е осъществявала срещи на бизнесмена с иманяри. Тя от своя страна обаче твърди, че е носила само води, кафета и папки. Самата Йоана Чолакова остана изненадана, че по документи е работила в управата на „Нове Холдинг“. По думите й през последните месеци била административен директор на футболен клуб „Левски“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar