42-годишен сводник трябва да върне на държавата 23 558.68 лв., придобити от трафик на жени във Франция и Германия. Окръжен съд – Добрич осъди Мирослав М, от варненското село Кипра, за това, че през периода от 16 февруари 2009 г. до 14 юни 2011 г., при условията на продължавано престъпление, в село Кипра, във Франция и в Германия, е извършил финансови операции и сделки с имущество на обща стойност 23 558.68 лв. със средства, за които е знаел, че са придобити от него чрез тежко умишлено престъпление – трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

За извършеното деяние мъжът беше осъден на лишаване от свобода за срок от 2 години и 6 месеца, както и да заплати в полза на държавата цялата придобита от престъплението сума от 23 558.68 лева.

Съдебният състав групира наказанието по настоящото дело с друго 4-годишно ефективно наказание, наложено на Мирослав във Франция и определи общо наказание за българския гражданин в размер на по-тежката от постановените срещу него санкции, а именно – лишаване от свобода за срок от 4 години.

Мъжът е бил осъден от Върховния съд на Страсбург за това, че заедно с още 3 жени и двама мъже от България, през 2010-а и 2011 година в Страсбург и на територията на цяла Франция е подпомагал, насърчавал и улеснявал проституцията на няколко млади жени или е упражнявал натиск върху тях, за да проституират.

Подсъдимият вече е излежал изцяло присъдата си във Франция, като така на практика е изтърпял и наложеното му от Окръжния съд общо наказание.

Мирослав М. е последният от общо седем души, привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за пране на пари. Останалите шестима се признаха за виновни по повдигнатите им обвинения и сключиха споразумения с прокуратурата, които Окръжен съд – Добрич одобри.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar