Случаят Синтоя Браун, който стана печално известен в Щатите, най-накрая стигна до своята развръзка.

Момичето, което прекара 15 години в затвора и предизвика вълна от смут, възмущение и промени законодателната система на щата Тенеси чу окончателната присъда по нейния казус.

Какво се случи със Синтоя Браун?

На 16 години Синтоя бяга от вкъщи и попада при 24 годишен мъж, с когото започва да живее. Поради липса на пари обаче, той започва да я продава на други мъже, да я бие, дрогира и заплашва. Той я дава за по-дълго „ползване“ на Джони Алън.

Джони заплашва Синтоя, че ще я застреля ако не върши, каквото й каже. По думите на момичето, тя решава да действа първа и вместо да изчака, за да види какво ще й се случи, тя взима пистолета и го застрелва първа. Той умира на място.

Така Синтоя попада в затвора и получава присъда от доживотен затвор, като има право да обжалва след като излежи 51 години.

Заради нейният случай законодателството на щата Тенеси се променя, като лицата под 18-годишна възраст не могат да бъдат съдени за проституция, а са разглеждани като жертви на трафик.

Писъдата на Синтоя обаче е със задна дата и въпреки че законът е променя заради нея, тя не може да се възползва от тази поправка – един от най-големите парадокси на сложния ѝ казус.

Докато е в затвора, Синтоя завършва гимназия и става консултант на други момичета, които са в нейното положение.

В ранната сутрин на 7 август, тя беше освободена след като прекара 15 години в затвора. В следващите 10 години присъдата ѝ ще бъде условна и тя ще трябва да се явява пред властите, като ако пропусне срещата с органите на реда, може да попадне обратно в затвора.

Вече на 31 години, тя е твърдо решена да използва опита си, макар и негативен, за да не допусне повече жени и момичета да попаднат в нейната ситуация.

„Нямам търпение да използвам опита си, за да помагам на други млади жени, пострадали от сексуален тормоз и експлоатация“, каза Синтоя след излизането си от затвора.

Съдбата на момичето, което е прекарало половината от живота си и е чакала 15 години, за да разбере дали присъдата ѝ е окончателна, развълнува и средите на шоубизнеса. За момента има слухове, че Нетфликс искат да купят правата за заснемане на историята ѝ.

Звезди като Риана, Лана Дел Рей и Кара Делевин се обявиха в защита на Синтоя, а адвокатите Ким Кардашиян поеха случая на момичето.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar