Барабанистът Робин ди Маджо ще лежи 2 години и 3 месеца в затвора в Ел Ей, след като открадна $1 млн. през 2016 г.

Барабанистът и бивш музикален директор на ООН Робин ди Маджо беше осъден на 2 години и 3 месеца затвор за присвояване на близо 1 милион долара за благотворителен концерт „Рок в България“ в София, който организирашпрез 2016 г. на националния стадион. Окръжният съд в Лос Анджелис е определил действията му като „подло престъпление от пълна алчност“, тъй като е доказано, че музикантът е използвал взетите пари за големи подаръци за себе си и близките си, след което е обявил фалит.

Обявеният грандиозен 10-часов концерт трябваше да е римейк на прочутия Live Aid ’85 – концерт, провел се преди 30 години на стадион „Уембли“ в подкрепа на децата в Африка. В него трябваше да участват звезди като Мик Джагър, Джъстин Тимбърлейк, „Ийгълс“, Род Стюарт, Слаш, както и най-големите рок банди на България. Това обаче не се случи, а от организацията „Мир за теб, мир за мен“ обявиха, че са били излъгани от представящия се за продуцент Робин ди Маджо, въпреки че част от хонорарите били платени. „Платих над 1 млн. долара за привличане на артистите, но нямам отговор“, заяви на пресконференция тогава единият от спонсорите – Красимир Дачев, след което заведе две граждански дела – едно в Калифорния срещу Ди Маджо и друго в Илинойс срещу Ленард Гуудрум, Брандън Алън и неговата компания „Богата Америка“ . Последното дело е завършило с извънсъдебно споразумение. По първото съдът е определил обезщетение за Дачев от $1 161 604.65, което включва сума на измамата, лихви и наказателна глоба.

Мир

„Едно възмездие за всички, които през 2016-а ни подкрепиха и не злорадстваха в посредствеността си… Жалко само за децата по света, които не получиха своя дом, топлина и грижи…“, написа в личния си профил във Фейсбук режисьорът Живко Ботев, който преди 4 години повярвал на Робин ди Маджо, че иска да го подкрепи в грандиозната инициатива. Събраните средства трябваше да отидат за благотворителност и да се подкрепи инициативата „Мами в нужда“ – организация, която оказва различна от обичайните практики подкрепа на майки, изпаднали в неравностойно социално положение и затруднени да отглеждат децата си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar