Сауната и два дървени навеса на терасата-покрив на тризонета на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев са изградени без нужните документи. Постройките са с обща площ от 50 кв. метра. До края на седмицата районната администрация в „Слатина“ трябва да състави констативен протокол за сауната и навесите и да го предаде на общинския строителен контрол. От там пък би трябвало да издадат заповед за премахването им.

Това обясни кметът на „Слатина“ Наталия Стоянова пред бТВ.

Инспектори от района направиха миналата седмица проверка на терасата на тризонета на Пламен Георгиев в столичния кв. „Гео Милев“. На място те са констатирали, че за сауната и двата навеса няма никакви документи в общината.

Това е втората проверка на имота, който сега е собственост на Георгиев. Предишната е правена през 2012 г., когато той е бил на човека, от който шефът на антикорупционната комисия е купил имота. Тогава без документи са били изградени остъклен навес и пристройка.

Миналата седмица от районната администрация обясниха, че през 2012 г. не са успели да излязат на терасата-покрив и да направят проверка. Сега обаче получили пълно съдействие от Георгиев.

Около терасата-покрив и построеното на нея се разшумя, след като се оказа, че Георгиев не е декларирал тази част от тризонета си. Той обаче заяви, че причината е, че това всъщност е покрив, който е част от общите части на кооперацията, в която се намира апартаментът му.

По закон общите части би трябвало да са достъпни за всички живеещи в блока. Съседи обаче казват, че не посещават терасата-покрив, до която има достъп единствено през апартамента на Георгиев.

Той коментира пред бТВ, че не е виждал констатациите на районната администрация за постройките без документ. Обяви, че не би купил апартамент с незаконни пристроявания и попита защо общината не си е свършила работата преди 7 години.

По закон след констатирането на незаконно строителство се връчва и заповед за доброволно премахване на построеното без документи. Актовете на общината обаче може и да се обжалват.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar