Лидерът на АБВ Румен Петков е възмутен за отказа да бъде образувано досъдебно производство срещу евродепутата Ангел Джамбазки по сигнала на партията и група протестиращи и потърпевши граждани от лятото.

Изводът на Румен Петков е, че има недосегаеми по времето на Иван Гешев, който целенасочено пази ВМРО и Джамбазки.

АБВ настояваше прокуратурата към ЕП да снеме евродепутатския имунитет на Джамбазки, след което да бъде образувано наказателно производство. „Лицето Ангел Джамбазки демонстрира явна агресия срещу участници в мирния протест пред централата на партията, насочен срещу провежданата от ПП ВМРО политика. Видимо от медийните материали, същият извършва действия, които застрашават в голяма степен живота на протестиращите…“, се казва в текста на писмото.

Петков обвини прокурора в съучастие с ръководството на ВМРО в нарушаване на епидемичните мерки, защото той ги прикрива. Той припомни и нежеланието на прокуратурата да разследва лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за ремонтите на тренировъчните самолети А-39.

На брифинг в централата на партията Румен Петков предупреди и че проектът на Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Р България, внесен в 45-то Народно събрание, всъщност цели да гарантира пълния мандат на Иван Гешев. Според Румен Петков внесените до този момент законопроекти са достатъчна работа за мандат и половина. От АБВ ще направят анализ на всички тези проекти с особен акцент върху тези за правораздавателната система.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar