С разпит на всички свидетели и вещи лица ще започне делото срещу д-р Иван Димитров, който преди две години простреля смъртоносно крадец в двора на къщата си. След като на първа инстанция медикът беше оправдан по обвинението за убийство, състав на Апелативния съд реши да върне за повторно разглеждане делото.

Приятели и колеги на д-р Иван Димитров дойдоха пред съдебната палата в Пловдив, за да го подкрепят. Сред тях беше и председателят на районната колегия на БЛС д-р Георги Кръстев.

„През последните години виждаме на какво се натъкваме, страх до нас, за децата ни и абсолютно беззаконие. Ние всички знаем какво се случи в онези студени мартенски дни, ние всички виждаме, че продължават насилията над беззащитни хора“, заяви д-р Кръстев.

По време на днешното разпоредително заседание подсъдимият чрез защитника си Георги Кутрянски поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Това не беше допуснато от съда. Не беше прието и искането на адвокат Красимир Елдъров, който представлява родителите на починалия Георги Джевизов, за граждански иск на стойност 300 хиляди лева. При рестартиране на процеса отново ще бъдат разпитани в съдебната зала всички свидетели и вещи лица.

„В мотивната част на определението Пловдивският Апелативен съд е казал, че има доста противоречия, които трябва да бъдат изяснени, изясняването става чрез разпита на свидетелите, и да се отстранят всички противоречия, както във всяко противоречие“, каза адвокат Красимир Елдъров.

На 29-и септември делото ще започне по общия ред.

Автор: Мариела Хубинова

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar