Убиецът на рейнджърката Десислава Стоянова – Светослав Каменов, се изправи пред Окръжния съд в Пловдив и за първи път застана очи в очи с майката на жертвата си. 66-годишната Йонка Нитова беше конституирана като частен обвинител. Съдът прие иска й за неимуществени вреди от 150 000 лв.

Снежана Почева, защитничка на Каменов заяви, че клиентът й желае делото да се гледа по особените правила, и именно да се разпитат само определен кръг от свидетели, а не всички от списъка на прокуратурата. По тази причина процесът ще се гледа по съкратена процедура. На този етап Каменов не признава вината си, но дори и да стори това, няма да се ползва от привилегията присъдата му автоматично да се намали с 1/3 и може да получи и наказание доживотен затвор.

Каменов също е бивш военен рейнджър, ходил е на мисии в чужбина. Бил е ранен при атентата срещу българските войници в Кербала през 2003 г. На 29 ноември м.г. Десислава отишла в къщата му в Сопот. Дни преди това тя му оставали автомобила си да го поправи. Вместо това Каменов го дал за скрап, защото се нуждаел от пари. Когато Десислава разбрала какво е станало с колата, тя се развикала и започнала да обижда армията и офицерите. Бившият военен се почувствал засегнат хванал я за шията, разтръсил я и й строшил врата. След това напъхал тялото в раклата на диван, като завинтил отгоре болтове, отпътувал и се скрил при родителите си във врачанското село Зверино.

„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърцето й е спряло“, обясни наблюдаващият прокурор. Делото продължава през декември ще бъдат разпитвани свидетели и експерти.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar