Прокуратурата и полицията във Враца работят по три версии за смъртта на 31-годишна жена и опита за убийство на нейния 3-годишен син. Очакват се резултати от аутопсията, които да дадат насоки по всяка една от тях.

Тялото на мъртвата майка – словашка гражданка, както и на тежко раненото є дете бяха открити малко след 17 ч във вторник в дома им на петия етаж в блок „Химик“ 10. Сигналът подал 32-годишния баща на детето, който по това време бил на работа. На него първо се обадили двете деца от първия му брак, които живеели със семейството и следобед се прибрали от училище. Състоянието на момченцето, което имало рани от нож на врата, било стабилизирано и и линейка го откарала до столичния институт „Пирогов“. След животоспасяваща операция още същата вечер, днес състоянието му се подобряваше.

Основната версия на разследващите е, че в случая е имало опит за разширено самоубийство – майката наръгала сина си и сложила край на живота си. Другите две версии са за убийство, извършено от ревност от човек от семейството или от външен нападател.

Същия ден сутринта жената повикала полиция заради семеен скандал, но когато униформените дошли, и тя, и мъжът є казали, че нищо не се е случило, разказа окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Мъжът има двама братя, които и днес не бяха допуснати до жилището. Съпрузите и трите деца живеят в блока на квартира и съседите слабо ги познават. Повечето обаче смятат, че трагедията е вътре в семейството и не допускат някой да е нападнал жената и детето да ги обере или по друга причина.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar