Разследван по донос за корупция областен управител на Хасково Минко Ангелов се е присъединил към екипа на министъра на икономиката Никола Стоянов.

От днес той е назначен за съветник в Министерството на икономиката, се казва в съобщение на ведомството. В него не е посочено в коя област Минко Ангелов ще съветва министъра.

„Инж. Минко Ангелов реши да приеме предизвикателството и да се присъедини към екипа на министъра на икономиката г-н Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професионализъм за овладяването на зараждащата се инфлация“, се казва в съобщение на областната администрация в Хасково, цитирано от БНР.

По-рано от Министерския съвет съобщиха, че е взето решение за освобождаване на Минко Ангелов от поста областен управител на област Хасково. За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник областният управител Мартин Узунов.

Преди няколко дни вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред журналисти в Хасково, че срещу Минко Ангелов е започнала втора проверка без да уточни за какво.

В края на ноември 2022 г. Минко Ангелов депозира оставката си и излезе в отпуск заради разследване по сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми.

Областния управител на Хасково се опита да изземе от „Евролаб 2011“ сградите, които фирмата е наела от Агенцията по храните на граничния пункт „Капитан Андреево“. Последно съд обаче се произнесе в полза на фирмата.

Минко Ангелов е назначен за областен управител на Хасково през август 2022 г. от служебния премиер Гълъб Донев. Той е заемал ръководни длъжности в областната и общинската администрации, като е бил заместник-кмет с ресор „Европейски и национални проекти и програми“. В сферата на частния бизнес Милко Ангелов се е занимавал с разработване на софтуер и хардуер системи. Средното и висшето му образование са в сферата на хранително-вкусовата промишленост, се казва в съобщението на Министерството на икономиката.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar