Разследването срещу Димитър Желязков по обвинение, че е лидер на група за рекет и наркоразпространение е пред финал. Това съобщиха от прокуратурата. Утре Митьо Очите ще бъде екстрадиран у нас след 6 месеца престой в турски затвор.

Преди да бъде задържан, Димитър Желязков беше издирван от Интерпол. Арестуваха го в Турция в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун и общинския съветник групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев.

Бенчев продължава да твърди, че не е престъпник.

„Че аз съм бил на една маса с певец, да не съм станал певец. А съм бил с президента Желев, да не съм станал президент? Какво като съм бил на една маса с Митьо? Това престъпление ли е?“, коментира Бенчо Бенчев.

Част от арестуваните по разследването се оказаха свързани с погребалния бизнес в района. Служители на траурни агенции ги обвиниха в рекет и палежи.

„Години наред си плащаме спокойствието на фирмите ни с колежката ми Стефка Димитрова. Това е съдружие в кавички. Не влагат средства във фирмите, а получават“, заяви Румяна Черкезова, собственик на траурна агенция.

Черкезова обаче твърди, че Митьо Очите нямал нищо общо с погребалния бизнес.

„Аз нямам нищо общо с Митьо и не ме интересува дали е екстрадиран или е в турски затвор. Те всички буйни момчета в Бургас използват неговото име“, допълни Черкезова.

Утре малко след 20 ч. Очите ще бъде отведен от Летище София в ареста.

„Събрани са всички необходими доказателства и са извършени всички необходими действия за приключване на делото. Това, което предстои, е предявяване на окончателни обвинения на всички лица по това дело“, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Дали Желязков ще остане зад решетките, спецсъдът ще реши вероятно в събота.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar