Кубрат Пулев призна, че съжалява и се извинява за целувката с репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши. Боксьорът каза, че стореното от него не е редно, но допълни, че „не е убил човек“. Заради целувката спортната комисия на щата Калифорния наказа Пулев с отнемане на лиценза за 6 месеца до 23 септември и глоба от $2500.

Той бе задължен да посети специален курс за превенция на сексуалните посегателства над жените в медийната сфера, както и обучителна програма, насочена срещу сексуалния тормоз. Ако успешно завърши и двата курса, Пулев може да получи лиценза си по-рано – на 22 юли, когато е следващото заседание на комисията в Калифорния. Дотогава той няма право да провежда двубои на територията на Северна Америка. От комисията уточниха, че ако българинът не посети въпросните курсове, наказанието ще е за 12 месеца, а при евентуално ново провинение с такъв характер ще е доживот.

„Разбира се, че съжалявам, не един път казах, че съжалявам. Извинявам се, не е редно това, което направих. Естествено, не съм убил човек. Реагирах емоционално и в бъдеще ще бъда още по-усъвършенстван и още по-добър. Аз си осъзнах грешката, тя дали ми вярва, или не, не мога да ѝ се извинявам постоянно. Аз все пак си имам своето достойнство и на колене няма да ѝ падам, нито ще им целувам ръцете, аз ръце не целувам“, коментира след решението Пулев.

Според него Равало не е отговорила на важни въпроси по време на изслушването и е „спестила част от истината“. „Обясних нещата такива, каквито бяха, обясних истината. В някои моменти тя не отговаряше на въпросите, защото адвокатката ѝ така каза. Не отговори на основни въпроси. Казаха ѝ, че ако иска, може да не отговаря и тя не отговаряше. Един човек, когато казва истината, защо да не отговори? Комисията контрираше, че това няма общо с темата и не играе роля, обаче всеки един детайл е важен именно за да се докаже, че на нея не ѝ е станало толкова неприятно. Аз се извиних, казах, че съжалявам, запознах се с нейната адвокатка. Нямам никакви лоши чувства, въпреки че ме атакуват. Аз не мога да повярвам как директно казваше неща, които не бяха точно така. Много от истината я спестиха, но ако бяха казали, целият свят щеше да се запознае с доста неща около нея“, допълни още боксьорът.

Пулев не очаква да има допълнителни искове от Равало и адвоката ѝ Глория Олред: „Много хора ме съветват аз да заведа иск, ще видим. Така като гледам, не смятам, че ще се стигне до по-нататъшни съдилища и процеси. Те са интелигентни хора и видяха, че в крайна сметка истината възтържествува и не може да я изопачаваш. Може би тя ще си остане с лайковете и с краткия интерес около нея“.

Боксьорът обясни, че заради наказанието пропада негов мач в Лас Вегас. „Имахме план да играя на 15 юни във Вегас, на същата гала, на която Тайсън Фюри ще има мач, но това няма да се осъществи“, каза още Пулев.

На самото заседание на комисията в хотел „Милениъм Билтмор“ в Лос Анджелис той се опита да обясни, че целувката е резултат от еуфория след мача и победата над Богдан Дину. „Бях щастлив, в еуфория, мога да го сравня със състояние на човек, който е под влияние на наркотици. Действах емоционално и съжалявам“, каза Пулев. Той допълни, че на партито след победата Равало не е спирала да му прави комплименти. Освен това по неговите думи двамата са се целунали и на въпросния купон. Пулев не я е чувствал като журналист, а като приятел. Той обаче призна, че е помолил репортерката да изтрие кадрите с целувката от интервюто след мача, тъй като не иска приятелката му – фолк певицата Андреа, да ги вижда.

Адвокатката на българина пък се опита да зададе въпроси на Равало за непрофесионалното ѝ поведение след мача, но комисията ги отклоняваше един след друг, тъй като нямали връзка със случая. Единственото, което Равало призна, преди да откаже да отговаря на въпросите, е, че работи като журналист от 4 месеца, че Пулев е първият боксьор, когото интервюира след мач, и че по време на галата е пила алкохол, платен от приятел на боксьора.

Нейната адвокатка – Глория Олред, обвини Пулев, че преди заседанието на комисията не се е извинил лично. Тя не прие обясненията на боксьора, че целувката е резултат от еуфория. Олред обясни, че действията на Равало на партито след мача нямат връзка със самата целувка, записана на видеото, но в същото време няколко пъти спомена, че боксьорът е хванал репортерката за задните части, което също е ирелевантно, тъй като не присъства на клипа.

„Това беше сексуално посегателство. От неговите думи излиза, че той я е целунал заради еуфория. Това значи ли, че следващия път, когато пак е в еуфория, ще целуне някоя друга жена. Той се извини на изслушването сега. Не се извини преди това, а знаеше как да се свърже с нея. Видеото, на което тя танцува на партито, няма връзка. Той се представя като жертва, а тя е жертвата“, каза Олред. Адвокатката показа, че внимателно е следила изявите на братя Пулеви в България, и цитира няколко техни интервюта по темата, в които Кубрат и Тервел се изказват за Джени Суши. Спомена и видеото, разпространено от Тервел Пулев, на което репортерката се забавлява на партито след мача, и го нарече „навлизане в личното пространство“ на своята клиентка.

Впоследствие и тя, и Суши казаха, че засега няма да завеждат съдебен иск за обезщетение срещу Пулев. Пред Нова тв Олред дори описа като „лъжливи истории“ информациите, че ще искат $600 000.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar