Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов организира протест пред Съдебната палата. Със свои съпартийци окупираха коридора пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев и настояха за оставката му.

Действията на Костадинов идват, след като прокуратурата поиска заличаване на партия „Възраждане“.

Причината за решението на държавното обвинение е заради открити нарушения и списъци с мъртви души още при учредяването на партията на Костадинов. Предварителната проверка е установила множество нарушения, свързани с регистрацията на „Възраждане“.

Костадинов поиска лично да връчи на главния прокурор оставката за подпис, а на мястото пристигнаха полицаи от охраната на Съдебната палата.

Според Костадин Костадинов днешната му акция целяла три неща: да бъде връчена оставката на обвинител номер едно и заповедта за граждански арест, както и сигнал за нарушения, извършени от самия него.

Пред своите съмишленици Костадинов припомни, че Конституционният съд е дал възможност главният прокурор да бъде разследван. По тази причина той и симпатизантите му искали да изпратят сигнал до институцията срещу лицето главен прокурор с искане то да бъде разгледано.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar