В телевизионно предаване, бившият главен прокурор на Палермо Роберто Скарпинато разкри детайли от залавянето на боса на мафията Матео Месина Денаро. Той се укриваше 30 години и бе арестуван в частна клиника в Палермо на 16-и този месец.

В телевизионното предава „InOnda“ на ТVLa 7, бившият главен прокурор на Палермо и сенатор от „Пет звезди“ Роберто Скарпинато каза:

„Матео Месина Денаро се радваше на защита oт много високо ниво. Никой укриващ се не може да издържи 30 години дори при силна местна подкрепа, ако няма защита, която надхвърля мафията“.

Той поясни, че босът е имал протекцията на една система, защото знаел тайните и видните съучастници в атентатите от 1992 и 1993 г.

На въпрос защо Месина Денаро започна да използва чат и селфи с мобилния си телефон, прокурор Роберто Скарпинато отговори: „Той започна да прави различни грешки на начинаещ с мобилния си телефон защото според мен очевидно бе решил да се остави да бъде хванат“.

Според разследващото журналистическо предаване на РАИ 3 „Report“ новият бос на мафията вероятно ще бъде Стефано Фиданцати от Палермо.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar