Районната прокуратура работи по три версии за причините за катастрофата на автобус на „Тракия“ край Ямбол, която стана в понеделник вечер.

Те са преумора, техническа неизправност и участие на трети лица, причинили произшествието. Това каза районният прокурор Мина Грънчарова пред БТВ.

„Остава основна версията за преумора, но това все още не може да се потвърди. Разпитаните до момента свидетели, които не са много, потвърждават тезата, че шофьорът е заспивал“, обясни тя. По думите й картата в тахографската шайба на автобуса, която отчита движението и почивките на превозното средство, е била на 4 дни и е на друго лице, което е нарушение на закона. Информацията на нея не е четима, затова тя ще се установява отново чрез свидетели, допълни Грънчарова.

Разпитите на свидетелите и участниците в катастрофата продължават. На шофьора е повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице. Ако вината му бъде доказана, той ще бъде лишен от свобода за 1 до 6 години.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar