„Води се разследване. Тепърва ще се изясняват обстоятелствата“ – само това каза говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева пред „Сега“ по казуса със загиналото 4-годишно дете на транспортния министър Ивайло Московски. Момченцето издъхна в петък на Боровец, след като моторната шейна, на която го возел баща му, се ударила в дърво.

Засега без отговор остават въпросите взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача на шейната – Московски, какви и колко свидетели са разпитани, как е било обезопасено детето върху моторната шейна, какви са правилата за това, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Неясно е дори по кой текст от Наказателния кодекс е образувано разследването.

Няма официална информация и чия е мощната шейна, с която министърът е возел сина си. Знае са само, че компанията му се спускала с шейни, които не били наети от местните фирми. Не е бил нает и водач от Боровец, съобщи по bTV човек, който се занимава с тази дейност там.От МВР в събота прокараха версията за неравност по трасето и се въздържаха от обичайното си обвинение за несъобразена скорост.

НОВ ИНЦИДЕНТ

5-годишно момче от Русия е прието в болница в кома, след като бе ударено от сноубордист на писта в Пампорово, съобщи „Медиапул“. Тежкият инцидент е станал на място, където се пресичат пистите за ски и за сноуборд. Според първоначалната информация детето е било на пистата със ски учител, когато 15-годишен сноубордист от София е правил скок на указано за целта място и е паднал върху детето, удряйки го в гърба.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar