Познатият като бийбоксъра Скилър – Александър Деянов не бе допуснат да остане в ареста на „Майор Векилски“, след като отказа да плати гаранцията си от 50 000 лв. Заедно с неговата сестра Лиляна Деянова, популярна като певицата Лилана, са обвинени за злоупотреба с еврофондове. Въпреки че Деянов беше приговил багажа си и лично се яви, за да бъде задържан, към момента това се оказа невъзможно.

„За да го приемат трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата си тръгваме“, коментира неговият адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от Нова тв. Пред „Сега“ той уточни, че законът не предвижда задължителен срок, в който такова постановление да бъде издадено. Така се получава, че изпълнителят остава на свобода, въпреки че не е внесъл паричната гаранция.

„Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, заяви Деянов. Бийтбоксърът беше задържан преди няколко седмици заедно със сестра си Лиляна. Двамата и още няколко човека бяха обвинени като организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентоспособност“. По-късно Скилър бе пуснат от ареста срещу 100 000 лв. парична гаранция, която дни след това бе намалена на 50 000 лв. Сестра му и нейният съдружник Мартин Димитров обаче бяха оставени за постоянно в ареста.

Братът на Лилана избра ареста в знак на протест

„По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек“, заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказва версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar