Служители на „Уникредит Булбанк“ се опитали да попречат на футболната легенда Мартин Петров да си закрие сметката там, научи „Труд“.

От 2017 г. бившият национал води дело срещу банката за източени над 3,8 млн. лв. от зачислената му лична банкерка. То се гледа от Софийския градски съд, но е спряно, тъй като материалите са предадени по наказателното производство срещу служителката Ирина Аткова.

В 9.30 ч. днес Мартин Петров и адвокатът му отишли в салона за ВИП клиенти, където нямало други посетители. Чакали половин час, докато дойде служителка. Щом разбрала, че искат закриване на сметката, тя изчезнала за още 15 минути. Като се върнала, обяснила, че личният мениджър на Петров е в отпуск и клиентът трябва да дойде отново другата седмица. Петров отговорил, че на него въобще не му е съобщавано да има личен мениджър след напускането на Аткова и че от такъв мениджър няма никаква нужда, тъй като по сметките му не са останали пари след източването им.

Служителката, която отказала да се представи, изчезнала за още 20 минути и се върнала със свой колега. Той обяснил, че отношенията на банката с Мартин Петров са сложни и в момента няма юрист в клона, поради което клиентът не може да бъде обслужен.

Футболистът реагирал остро, че ще сезира банковия надзор и медиите и двамата служители отново поискали тайм аут. Върнали се след 20 минути с огромен набор от документи. Петров ги попълнил и предал. Тръгнал си само с обещанието до един месец да му отговорят, но не и с обяснения защо е било това унизително отношение.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar