Държавният глава Румен Радев освободи с указ Борислав Цеков като член на Правния съвет към президента, се посочва в съобщение на сайта на президентството.

От „Дондуков“ 2 коментираха пред „Дневник“, че това е станало по молба на Цеков и по решение на Радев.

Последната медийна изява Борислав Цеков е свързана с избора на Иван Гешев за главен прокурор. В момента държавния глава има две възможности – или да подпише указ за назначаването му, или да върне процедурата във Висшия съдебен съвет. В неделя преди обяд Радев каза, че ще вземе решение в обозрим срок.

„Сигурен съм, че президентът ще спази конституцията. Не е вярно, че няма срок за решението му. Когато няма фиксиран срок, то се дължи веднага. Конституционният съд се произнася, че става дума за разумен срок, което може да е няколко часа, може и няколко дни. Излишно протакане, такова, за каквото някои призоваваха, е недопустимо“, коментира Борислав Цеков по-късно пред „Нова телевизия“.

В началото на годината Софийският административен съд потвърди, че Борислав Цеков е злоупотребил с лични данни на граждани, които, без да дават съгласие, са се озовали в списъците за подкрепа на инициативен комитет за референдума на Слави Трифонов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar