След признаване на вината и сключено споразумение

Били спипани с хероин в резервна гума, предназначен за Гърция

Пращат на съд пласьор от Кюстендил

Двама наркотрафиканти от Петрич бяха осъдени на по 4 години затвор след като си признаха вината и се споразумяха с Окръжна прокуратура-Благоевград.

61-годишният Божик Георгиев, известен като Паржо от село Тополница, е бил задържан и привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград. Той бил спипан при опит да прекара през границата с Гърция близо 2 кг хероин, скрит в резервна гума. Разследването стигнало до неговия подбудител и помагач – 51-годишният Д. Ангелски от гр. Петрич. Той умишлено склонил Паржо към престъпление, като му обещал заплащане и помощ. Именно той предал на съучастника си и наркотика. Стойността на дрогата е 90 500 лева. Двамата подсъдими са се признали за виновни и са се споразумели с Окръжна прокуратура в Благоевград. Паржо и Ангелски получиха по 4 г. затвор и глоба по 10 000 лева. В полза на държавата са отнети лек автомобил, мобилни телефони, парична сума в размер на 5 400 евро, преса и електронни везни.

Окръжна прокуратура в Кюстендил пък внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за продажба на наркотици. 42-годишният В. Л. излязъл от затвора през 2017 г. и отново се захванал с „бизнеса“ и продавал дрога дори на ученици. Криел дрогата в имот край Кюстендил който не бил негов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar