Похитителят на рапъра 6ix9ine е осъден на 24 години затвор, след като съдията прецени, че той бил ръководител на престъпна група, действала на цялата територия на САЩ, съобщи АП.

Съдия Пол Енгелмайър определи присъдата на Антъни Елисън (33 г.), който бе въдворен във федерален затвор в Манхатън.

По време на двучасовото заседание съдията няколко пъти напомни за отвличането през юли 2018 г. на 6ix9ine и нападението на Елисън срещу друг мъж, вследствие на което лицето му е трайно обезобразено.

Енгелмайър нарече Елисън „жесток и зъл“, защото е „разрязал лицето на мъжа“, въпреки че той не е бил замесен в стрелбата, инициирана от Елисън за отмъщение.

Прокуратурата пледира, че при нападението мъжът получил огромен разрез на лицето от ухото до брадата и пораженията били толкова тежки, че защитата на Елисън успя да получи съдебно разрешение част от снимките да не бъдат показвани на съдебните заседатели.

Според обвинението Елисън е водач на група на престъпната организация „Найн Трей Гангста Бладс“.

„Не съм ангел, но не съм и чудовище. Имам грехове. Човек съм“, каза Елисън пред съдията.

След като бе арестуван, рапърът, чието име по паспорт е Даниел Фернандес, се призна за виновен и започна да сътрудничи на правосъдието.

На делото срещу Елисън миналата година рапърът свидетелства за участието си в бандата. Той разказа, че Елисън и друг мъж са го накарали насила да влезе в краден автомобил, като го заплашили с пистолет. После двамата мъже го возили с автомобила и отвреме навреме спирали, за да го бият и заплашват, докато той се молел да пощадят живота му. Нападателите накрая го завели в дома му в Бруклин, откъдето откраднали чанта с бижута, след това го извели от жилището и го оставили на няколко пресечки оттам.

През април влезе в сила четиримесечният домашен арест от двегодишната присъда на 6ix9ine, която получи като наказание за участието си в престрелка в Ню Йорк като член на бандата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar