По искане на Районната прокуратура в Поморие, съдът задържа под стража бившият служгител на МВР Йордан К. Той е обвинен за това, че на 17 август в Поморие се заканил с убийство на петима полицейски служители, при изпълнение на службата им.

Той насочил пистолет към тях, заредил го и заплашил с „Ще ви избия всичките!“, „Ще ви избия до три!“, „Ще ви избия!“, „Изчезнете иначе ще ви застрелям!“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх.

Престъплението е по чл.144, ал.3, вр. чл.2, вр.чл.1, вр. чл.23, ал.1 от Наказателния кодекс. Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Йордан К. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държаното обвинение е категоричен, че Йордан К. може да извърши ново престъпление.

На 17 август било получено съобщение за пореден семеен скандал, възникнал в дома на помориеца, разположен на уица „Княз Борис I“, като спречкването било между него и двамата му родители. Своевременно към мястото на инцидента се насочили два полицейски екипа от Районно управление – Поморие, които констатирали, че 42-годишният мъж се държал агресивно с родителите си и бил въоръжен с пистолет.

Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи. Майка му успяла да излезе от къщата. Баща му – трудноподвижен, останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира. Помориецът излязъл през единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и служители от Районно управление – Поморие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar