Мъж, пребил публично жената, с която живеел на семейни начала, отнесе половин година решетки. Решението е на Районния съд в Мездра.

41-годишният насилник се е признал за виновен и сключил споразумение, с което присъдата не подлежи на обжалване. Той трябва да изтърпи наказанието при строг режим.
Осъденият живял с жената, която подлагал редовно на домашно насилие от 2010-а до 2012 г. В това време им се родили две дъщери. След раздялата той не спрял да тормози вече бившата си половинка. Настоявал тя да се върне при него, заплашвал я с убийство, за което бил осъден.
По обяд на 15 август миналата година жената била с една от дъщерите си в центъра на Мездра. По същото време насилникът седял на пейка в района на магазин „България“ на ул. „Христо Ботев“. Бил пиян и като видял майката на децата си, препречил й пътя и започнал да я обижда. Нападнал я, като й нанесъл удари по цялото тяло, след което я съборил на земята и продължил да я налага.
Намиращите се на оживената улица свидетели се намесили. На място пристигнали полицейски служители, които задържали агресивния мъж. Пострадалата била прегледана в болнично заведение. Изготвената съдебномедицинска експертиза показва, че в резултат на побоя жената е получила контузия на главата, лявото рамо и гръдния кош.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar