Областният директор на МВР в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев заяви, че всички колеги подкрепят морално петимата осъдени полицаи за смъртта на Чората, предаде БНР.

Припомняме, 14 години след смъртта на Ангел Димитров – Чората по време на специализирана операция срещу наркоразпространението и сексуалната търговия ВКС отсъди по 7 години затвор за полицаите Мирослав Писов, Борис Механджийски, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков.

Въпреки че полицаите бяха оправдани по обвинението за причиняване на смъртта на Ангел Димитров, Европейският съд по правата на човека призна държавата за виновна. По този начин се стигна до възобновяване на делото, което завърши с осъдителни присъди.

От Областната дирекция коментираха развоя на събитията като „изключително неприятна ситуация“ и признаха, че са останали изненадани от завършека. Старши комисар Хаджиев изрази надежда, че случаят няма да приключи по този начин.

„Не бих искал да коментирам решения на съда, а и не е редно. Аз лично се надявам това да не е краят“, посочи той, допълвайки, че Областната дирекция на МВР също е страна по делото.

„Областната дирекция също е осъдена по това дело. Юристите към момента се запознават с решението на съда, за да се види какви са мотивите и как са разгледани доказателствата по делото“, заяви той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar