Директорът на СДВР Ивайло Иванов е наредил проверка защо полицейски екипи са спрели за проверка кола на НСО, в която е пътувала съпругата на президента Десислава Радева, научи „Сега“. Сходна проверка е наредил и шефът на охранителната служба ген. Ангел Антонов.

Колата на НСО е спряна за проверка на бул. „България“ в сряда вечерта по т.нар. „правителствено трасе“ към Бояна. Причина за проверката е била високата скорост, с която се е движела колата. Според неофициална информация шофьорът на НСО се е скарал на полицаите, които са го спрели. По информация на „24 часа“ колата изобщо не е спряла и е била преследвана от патрулки.

Пред „Дневник“ говорител на НСО е обяснил, че случаят се проверява. „Полицаите са били някъде три автомобила след нашия автомобил. Трябва да се изясни ситуацията, да не бързаме. Фактите и обстоятелствата ще се уточнят при извършване на проверката“, е заявил той. Проверките трябва да изяснят защо полицаите не са разпознали колата на НСО.“Не е имало препречване, просто докато се установи каква е колата, полицаите тръгват, естествено. При всеки един случай, когато мине кола с тъмни стъкла, се проверява. Просто не са разбрали каква е колата. Не е имало скандали или пререкания, просто грешка. Трябва да се уточнят тези неща, за да не се получават подобни грешки“, заяви пред bTV вицепремиерът Красимир Каракачанов.

ЕКСТРИ

Според Закона за движение по пътищата колите на НСО се движат при т.нар. специален режим на движение, при който може да се кара с превишена скорост, „доколкото няма да застраши нечий живот или имущество“. Те могат и да не спират на пътни знаци, които важат за всички останали.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar