Двама столични полицаи са арестувани в петък като членове на банда за дрога, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева в понеделник. Униформените са от Второ районно управление. Босът на бандата им плащал, за да арестуват конкуренти и да тормозят наркомани. Един от тях дори превозвал марихуана и амфетамини в патрулката, докато бил на смяна. Двете наркоченгета се срещали конспиративно с други членове на бандата в автосервиз, а за комуникация използвали специални телефони.

Униформените са служители на МВР от 6 г.

Бандата за дрога е действала от началото на 2017 г. Дилърите са продавали наркотици в северните квартали на София, Нови Искър, село Мировяне и Доброславци. По време на разследването са използвани СРС-та. Така от ГДБОП стигат до двамата полицаи. Тогава в операцията се включила и дирекция „Вътрешна сигурност“, която лови корумпирани служители.

„Имаше фрапиращи случаи. Полицаите си позволяваха да малтретират наркозависими, да ги разчистват от района, който те обслужват, а тяхната дейност е превенция и противодействие в този район. Един от тях е бил съсед и приятел с участник в престъпната група“, каза шефът на дирекция „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков.

Освен полицаите са арестувани още 6-има души – лидерът, лейтенантите му и улични дилъри. Всички са с дебели досиета за кражби, грабежи, дрога и побои. Марихуаната и амфетамините продавали за 25 лв. за 1 г. С печалбите си купували скъпи коли, а тези на конкурентите били подпалвани. Над 40 души са разпитани като свидетели срещу бандата. Един от престъпниците е избягал и се издирва.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar