Подсъдимият за убийството на родителите си полицай Венцеслав Караджов ще застане отново пред съда, но по друго обвинение. Той ще отговаря пред районния съд в Пловдив и за това, че е предоставил законния си пистолет „Глок“ на сина си Алекс и го е учил да стреля край вилата им в родопското село Дедево, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Самият Караджов категорично отрича да е учил непълнолетния си син да гърми с пистолет, но от прокуратурата са на обратната позиция. Според държавното обвинение Венцеслав не само е дал законно притежавания си „Глок“ на момчето, но и му е осигурил боеприпаси – осем броя стандартни бойни патрони с калибър 9 х 19 мм.

До второто обвинение срещу служителя на „Икономическа полиция“ в Пловдив се стигна след убийството на родителите му Божура и Цветан Караджови, което било извършено на 15 май 2016г. По време на разследването тогава и разпит на Алекс Караджов момчето се изпуснало за стрелбата над село Дедево. Разследващите претърсили зоната и открили дърво със следи от куршуми.

Това е второ дело срещу Венцеслав Караджов, процесът срещу когото за убийството на родителите му, продължава в окръжния съд в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar