72 часа арест за 72- годишния мъж, който нахлу в президентството миналата вечер. Перничанинът Сашко Игнатов е обвинен в незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Вчера в късния следобед той влязъл в президентската приемна, търсейки внимание и помощ от президента. Казал, че е въоръжен, без да вади пистолета си.

След секунди е арестуван. Оказва се, че Сашко Игнатов е бил осъждан за убийство при самозащита през 2002-ра година. Заради обезщетението, което трябва да плати на близките на убития от него мъж, той загубил апартамента си. сега бил заплашен да изгуби и друг свой имот, заради неизплатен кредит. Търсел помощ от властите, защото въпреки успешния бизнес, който имал в Перник, сега мъжът бил заплашен да остане на улицата.

„За мен е по-странно как един човек с криминално досие може да носи в себе си законно оръжие. Нас ни охраняват, но искам да попитам какво става с другите граждани, които нямат такава“, каза визепрезидента Илияна Йотова.

„Това показва, че имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите на институциите. Към момента извършителят е задържан в 1-во РПУ на СДВР. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно“, заяви министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar