Бившият пиар на столичния район „Младост“ и активен защитник на отстранената кметица Десислава Иванчева е призован във вторник в СДВР да му бъде повдигнато обвинение. Това съобщи самият Петър Кърджилов във фейсбук.

„Най-вероятно става въпрос за виковете ми срещу прокурорите по делото срещу Иванчева и Петрова, когато се строиха да дават интервюта на медиите след прочитането на присъдите в Специализирания наказателен съд“, обяснява се Кърджилов.

Източници на „24 часа“ посочиха, че пиарът ще стане следствен за хулиганство, но не уточниха дали то се отличава с изключителен цинизъм или дързост.

След като на 15 април съдия Иво Хинов прочете присъди от по 20 и 15 г. затвор за Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, Кърджилов извика по адрес на тримата прокурори: „Мафия, гадна, мръсна мафия. Изчезвайте от този съд!“ Той се опита да нападне основния обвинител по делото Илиян Рангелов, но съдебни полицаи го усмириха и отведоха в служебно помещение. „Пуснете ме! Нарушавате ми правата“, крещеше им бившият пиар, пробвайки да се отскубне от ръцете им. Сцените бяха заснети от тв камери и телефони.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar