Адвокатът Петър Илиев, който беше кандидат за министър на вътрешните работи на „Има такъв народ“, но вчера обявен за „приключила страница“, смята, че политическата му кариера ще продължи.

В туитър юристът написа: „Слуховете за моята политическа смърт са преувеличени, както винаги“.

Вчера в интервю за „Дневник“ главният секретар на „Има такъв народ“ и зам.-председател на парламентарната група Виктория Василева на въпрос за бъдещото отношение на партията към разследвания за плагиатство в Софийския университет преподавател по право и почетен консул на Барбадос Петър Илиев отговори, че партията си е взела поука от грешките. По думите ѝ не само Петър Илиев, но и „много други хора“ не фигурират в погледа напред на партията.

Би Ти Ви, която съобщи за туита на Илиев, отбелязва, че информацията за юриста е свалена от сайта на „Има такъв народ“.

Днес в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група Тошко Йорданов уточни, цитиран от същата медиа, че Илиев не е член на партията, а експерт. “ Ще разчитаме на него по същия начин, нищо не се е променило в отношенията ни“, каза Йорданов.

Книгата „Компетенцията на Народното събрание“ с автор Петър Илиев се проверява от Етичната комисия и на деканата на Юридическия факултет на Софийския университет за неправомерно копиране на текстове. Наскоро стана известно, че изследваното издание е съкратено със задна дата с около 80 страници.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar