Затворът, в който се самоуби финансистът Джефри Епстийн, изпитва недостиг на персонал и има пропуски в наблюдаването на затворниците, обяви профсъюза на служителите му, съобщава БГНЕС. Министерството на правосъдието и ФБР започнаха разследвания, след като скандалния богаташ беше открит мъртъв в килията си в Ню Йорк.

66-годишният Епстийн се самоуби 20 дни, след като той вече беше направил опит в килията си и преди да започне делото срещу него за организирано наемане на проститутки, от които се ползвали редица известни и богати хора в САЩ.

Профсъюзът на работниците в Градският изправителен център заяви, че охранителите са били принудени да взимат допълнителни смени, защото нямало достатъчно хора.

От Американския федерален център на държавните служители (AFGE) допълниха, че заповед за замразяването на наемането на нови служители, която е издадена от администрацията на президента Тръмп, създава „опасни условия“ както за охранителите, така и за затворниците в много затвори.

Според председателят на AFGE Ерик Йънг, охранителите в много затвори работят по 70 или 80 часа седмично.

Ден преди да се самоубие, част от документите по делото срещу него станаха обществено достояние. Една от свидетелките, които тогава е била 15-годишна разказва, че Джефри Епстийн я наел като масажистка във финансовата институция, която управлявал. Той я подтикнал да прави секс с британския принц Андрю – един от многото богати и влиятелни приятели на Епстийн. От Бъкингамския дворец излязоха с обръщение, че всякаква информация, че Андрю е бил замесен в незаконно поведение с непълнолетни е „категорично невярна“.

Без Джефри Епстийн да може да свидетелства, експерти казаха по американската телевизия Си Би Ес, че най-вероятно федералните прокурори ще прекратят делото срещу него.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar