Бивш военен изгорял с 50 хиляди лева преди 10 години и до ден днешен прави безуспешни опити да си върне парите. Освен от длъжника, който се е потопил дълбоко и е недосегаем за родното правосъдие, човекът е ощетен от скандалния адвокатски тандем Мария Делова и бизнес партньора Крум Стоянов /бивш магистрат/. За капак е осъден да заплати разноските по заведено срещу него дело от една от страните, срещу които той се бори. След десетки жалби, изпратени до различни институции, не получил нито един окуражаващ отговор.

През 2009 г. о.р. инж. полк. Димитър Мишев дал назаем 35 000 лв. на близкия си Валентин Димитров, като подписали запис на заповед за сумата. Уговорката била до три месеца Димитров или да възстанови парите, или да ги компенсира с равностоен недвижим имот. Преди това Димитров взел други 10 000 лева срещу ангажимента да достави консумативи за операция, която предстояла на съпругата на Мишев. Минала почти година, но бившият военен не получил нито консумативи, нито парите си. Тогава завел гражданско дело срещу Валентин Димитров и взел изпълнителен лист, по силата на който през 2012 г. на длъжника били запорирани нива от почти 4 декара в с. Скутаре и два леки автомобила. Година по-късно обаче съдът отменил възбраната, а земята била продадена на търг от частен съдебен изпълнител за сумата от 3820 лв.

Търсейки бърз начин да върне парите си от Димитров, Мишев паднал в друг капан. Свързал се случайно с Делова и Стоянов, които се рекламират в интернет като събирачи на дългове чрез фирма „Военна сила“ ЕООД. Полковникът не подозирал, че ще стане и тяхна жертва. На 11 април 2014 г. сключил договор с Делова за правна защита и платил в аванс 4000 лв. После дал още 4600 лв. – за оценител и частен съдебен изпълнител. Вместо правна помощ Делова започна да фабрикува фалшиви документи от мое име пред ЧСИ и следствието, а самото дело умишлено бе съсипано, пише ощетеният в жалби до Окръжен съд – Пловдив, и до министъра на правосъдието.

Следват още серия от жалби до Висшия адвокатски съд – София, до главния прокурор, до Инспектората към висшия съдебен съвет, до Икономическа полиция Пловдив, до Камарата на частните съдебни изпълнители, до омбудсмана – с молба да придвижи жалбата му до съда в Страсбург. За негово разочарование няма подкрепа от нито една институция. Най-големия удар получил, когато от Районна прокуратура – Пловдив, прекратяват наказателното производство по следствено дело №296/2016 г., образувано срещу неизвестен извършител поради липса на доказателства. След жалба от страна на Мишев с определение №1170/29.06.2017 г. същото е потвърдено и от Пловдивския районен съд. Ден по-рано пък Пловдивски окръжен съд излиза с решение, с което осъжда полковника да заплати 500 лв. за съдебни разноски на Борислава Мунчева. Тя е новият собственик на възбранената, а впоследствие продадена нива в с. Скутаре. Оплетен в различни схеми, офицерът от резерва разбира след време, че въпросната земя, запорирана през 2014 г. в негова полза заради борча на Валентин Димитров, е била прехвърлена на съпругата му Петя още предната година.

Малка утеха за Мишев е фактът, че през май 2017 г. от Висшата адвокатска колегия налагат макар и символично наказание на Делова въпреки първоначалната санкция лишаване от право да упражнява адвокатска професия за срок от 5 години и глоба в размер на 8 минимални работни заплати. Мишев подозира, че глобата на адвокатката е намалена след изфабрикувана и подадена от нея фалшива молба, уж от негово име до Дисциплинарен съд при софийска адвокатска колегия, че оттегля жалбата си срещу Мария Делова.
Самата адвокат Делова отказа да коментира пред репортер на „Марица“ казуса под предлог, че случаят за нея отдавна е приключил. Валентин Димитров не бе открит за коментар. Преди години той е държал магазина за ВиК части „Ротенбергер“ на бул. „България“, който впоследствие фалира. Справка в ДАКСИ показва, че Валентин Димитров е едноличен собственик на три фирми, а в четвърта има съдружник. Едноличното му „Ровалд“ ЕООД, която е с капитал 1000 лв., има задължения към НАП в размер на 75 463 лв. На дружеството са наложени няколко запора – в полза на НАП, на банка ДСК, към ВиК, към две частни лица, едното от които е полк. Мишев. Със запорирани дялове е и „Тимба-топ“ ООД. Освен Валентин Димитров съдружници с равни дялове във фирмата са Георги Георгиев и Дияна Стефанова.

Майка срещу щерка

Както „Марица“ писа миналата година, майката на адв. Мария Делова – Димка Димова, публично обвини дъщеря си в грандиозна измама. Възрастната жена предупреди в писмо медиите, че щерка имала нелегална агенция за работа и обещавала 8000 евро на музиканти в скандинавските страни, но без трудов договор. Тогава пенсионерката разказа, че това не била първата измама на дъщеря , която се занимавала и с нечестни продажби на недвижими имоти. Доказателство за това е Фейсбук страницата „Измамени от Делови Груп ООД и адвокат Мария Славкова“, където са описани различни скандални случаи на опарени от нея хора.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Димка Димова
Димка Димова
25 юни 2019 1:31
Гост

Една ИЗМАМНИЧЕСКА схема за правене на бързи и лесни пари засега ПРИКЛЮЧИ и всички са в очакване Крум Стоянов и партньорката му адвокатката Мария Славкова – Делова, който все още са в ареста, да си получат заслуженото наказание.

Димка Димова
Димка Димова
16 май 2019 0:48
Гост

Ексклузивно: Арестуваха известна пловдивска адвокатка!
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arestuvaha-izvestna-plovdivska-advokatka-869638

Димка Димова - майка на Адвокат Делова
Димка Димова - майка на Адвокат Делова
25 януари 2019 20:54
Гост

Повече за Адвокат Мария Славкова Делова / Крум Стоянов и техните измами на https://www.facebook.com/izmameniotdelovigrupoodiadvokatmariaslavkovadelova/