Дисиплинарно производство е започнало в пловдивската полиция срещу полицейския служител от Районното управление в Стамболийски, взел участие в побоя с футболни запалянковци, станал в заведение в центъра на града на тепетата.

Със заповед на директора на полицията ст.комисар Йордан Рогачев, служителят е отстранен от длъжност до изясняване на всички обективни обстоятелства около настъпилото събитие.

Както вече ви съобщихме, Районната прокуратура в Пловдив разследва сбиване с футболни запалянковци пред заведение в Пловдив, в което са участвали и полицаи.

Като обвиняеми ще бъдат привлечени двама мъже – на възраст от 41 и 34 години, за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди в съучастие. Двамата ще бъдат задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Снощи, към 1 часа, в заведението, намиращо се в централната част на града, възниква словесен конфликт между две компании. Поводът за скандала се изяснява. Според първоначалните данни, в първата компания са били около десетина привърженици на футболен отбор „Локомотив“ Пловдив, а в другата – четирима граждани, сред които и двама полицаи, които не са били на работа и не са изпълнявали служебни задължения. Във втората група е бил и привърженик на същия футболен клуб, за който е установено, че не се намирал в добри отношения с лицата от първата компания.

Между двете компании първоначално е възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа разправа извън заведението. Трима мъже са получили травматични увреждания в резултат на сбиването между представители на двете групи. Единият от тях е полицейски служител, който е настанен в болнично заведение с порезни рани, без опасност за живота. На представител от привържениците на футболния отбор са установени травматични увреждания – порезни рани по ръцете.

Първоначално са задържани 11 лица за срок от 24 часа.

И към момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия, насочени към изясняване на цялостната фактическа обстановка – разпити на свидетели, разпознаване на лица и др.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar