Полицията отново залови 92-годишния Стефан Стефанов от Сливен да шофира нерегистрирания си автомобил без книжка.

Сигналът, че мъжът отново се е качил зад волана, е получен на 13 март и са предприети незабавни действия от служители на Охранителна и Пътна полиция, съобщава Областната дирекция на МВР.

Стефан Стефанов е управлявал нерегистрирания си лек автомобил, за което на 8 март има образувано досъдебно производство. Свидетелството му за управление е отнето за друго нарушение през 2022 година и към момента Стефанов изтърпява лишаване от правоуправление. Този път полицията е отнела и автомобила.

„Видяхме клип в социалните мрежи и веднага се самосезирахме и установихме лицето, което е качило клипа. Същият бе разпитан като свидетел и бе започнато отново досъдебно производство по чл. 345, ал 2 от НК срещу водача. Към настоящия момент и автомобилът е иззет в хода на досъдебното производство, след разрешение на Районна прокуратура – Сливен. Към момента текат две досъдебни производства срещу него. В хода на тези производства той ще бъде разпитан и впоследствие прокуратурата ще бъде тази, която ще реши какво ще се случи с него“, обясни главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Районната прокуратура в Сливен се е самосезирала по случая, като е образувано досъдебно производство. По колата са причинени и материални щети, за което е образувано друго досъдебно производство.

При залавянето си миналата седмица 92-годишният мъж заяви, че няма намерение да спре да шофира.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar