Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри съдия Мариана Хитева с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Наградата е връчена по предложение на председателя на Апелативен съд Пловдив Магдалина Иванова.

Днес съдия Мариана Хитева отстъпи от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Пловдив, след като с решение на Висшия съдебен съвет бе освободена поради навършване на пенсионна възраст. В присъствието на всички съдии и служители председателят Магдалина Иванова връчи на Мариана Хитева грамота и плакет на Апелативния съд.

Съдия Хитева от свое име благодари за оказаната чест и пожела на колегите си щастие и късмет, защото без късмет няма здраве.

Мариана Хитева има над 32 години стаж като съдия по граждански дела в Районен, Окръжен и Апелативен съд – Пловдив. Тя се е доказала като професионалист, боравещ отлично с правната материя, с практиката на висшестоящите инстанции и европейското законодателство. По време на дългогодишната си кариера съдия Хитева успява да се справи безупречно с всички правни и практически проблеми, като проявява инициатива за разрешаването им.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar