Съдебното дело срещу замесените в атентатите от 2015 г. в Париж, което трябваше да започне в началото на май, бе отложено заради свързаните с коронавируса ограничения. Това съобщи Националната прокуратура за борба с тероризма, цитирана от „Франс прес“.

В своята заповед за отлагане председателят на съда обявява, че е невъзможно да се осигурят задоволителни санитарни условия за събирането на съда, страните по делото, свидетели и съдебни експерти. Според „Франс прес“, в текста не се споменават нови дати за този процес, в който ще бъдат съдени обвиняеми за нападенията срещу редакцията на изданието „Шарли ебдо“, срещу служителка на полицията и срещу магазин за кашерна храна в Париж. Тези атентати белязаха началото на вълна от джихадистки нападения във Франция.

Четиринадесет души трябва да се явят пред специализирания съд. Те са заподозрени, че са оказали различна степен на логистична помощ на братята Куаши и Амеди Кулибали, извършители на нападенията, отнели живота на 17 души. И тримата преки извършители бяха убити от полицията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar