Мъж получи условна присъда от търновския съд за неспазване на заповед за защита от домашно насилие и закана за убийство.

Присъдата на А.К. е една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Мъжът е признат за виновен за това, че в периода от 4 до 11 декември 2021 г. във Велико Търново, при условията на повторност и при условията на продължавано престъпление не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена на 8 октомври 2021 г. от местния Районен съд. С нея му е наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо жена от същия град, като му се забранява да приближава на по-малко от 50 м жената, жилището и местата й за социални контакти и отдих за срок от дванадесет месеца. Въпреки това той не изпълнил заповедта за защита от домашно насилие, като на 4 декември влязъл в жилището ѝ и я заплашил с убийдство. На 11 декември също не изпълнил забраната, като употребил психическо насилие спрямо жената – продължително звънял на звънеца и блъскал шумно по входната врата на жилището ѝ, викал да му отвори и я обиждал. Делото е приключило след одобрено от Районен съд – Велико Търново споразумение с прокуратурата, което има последици на влязла в сила присъда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
aum12
aum12
08 март 2022 8:50
Гост

годишният мъж е обвинен за закана за убийство срещу председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бившия премиер Бойко Борисов.
https://breakfast-menu.website/applebees-breakfast-menu-prices/

aum12
aum12
08 март 2022 8:49
Гост

годишният мъж е обвинен за закана за убийство срещу председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и бившия премиер Бойко Борисов.